preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Vidrića Kutina

Login
BRONČANI STATUS

 

ARHIVA DOKUMENATA
DABAR

RED BUTTON

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
MJESEC HRVATSKE KNJIGE
Autor: Helena Vuković Žarko, 13. 11. 2020.

Mnogi smatraju da je čitanje hobi introvertiranih i asocijalnih osoba, ali takvi su u velikoj zabludi jer čitanje pruža ne samo osobno zadovoljstvo već jača intelektualne i emocionalne kapacitete mozga. Iako iz dana u dan raste broj knjiga, vremena i interesa za čitanje sve je manje. Stoga je i jedan od ciljeva nacionalne manifestacije Mjeseca hrvatske knjige promovirati knjigu i potaknuti ljude na čitanje, a posebno djecu i mlade. Ove godine Mjesec knjige odvija se u posebnim okolnostima pod motom Razlistaj se! i posvećen je planetu Zemlji.

Učenici naše škole sudjelovali su u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja – Istraživači planeta Z - koji se odvijao online, a pobjednica kviza na razini škole je Barbara Lukić, učenica 6.b razreda. Zbog epidemiološke situacije završna svečanost kviza neće se održati uživo u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu kako je planirano, već će se izvlačenje dobitnika nagrada s popratnim programom snimiti ranije (bez publike) i objaviti na YouTube kanalu https://youtu.be/clA7L8Z4NkE.

 


Tijekom Mjeseca knjige i mjeseca školskih knjižnica učenici prvih razreda posjetili su školsku knjižnicu i pokazali što su dosada naučili o knjigama i čitanju. Prilikom posjeta svaki učenik dobio je na poklon straničnik.  Učenici od 5. do 8. razreda rješavali su online kviz Zemlja i ljudi koji je pripremila školska knjižničarka. Obilježili smo i Svjetski dan romskoga jezika (5. studenoga) izložbom literarnih radova na romskom i hrvatskom jeziku.

http://os-vvidrica-kt.skole.hr/news_hk=1&news_id=1475&mshow=645#mod_news

Čitajte bilo gdje i bilo kada. Pronađite knjige koje će vas zanimati, one koje su vam privlačne izvana, ali i iznutra i krenite na „putovanje“.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju