preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Vidrića Kutina

Login
BRONČANI STATUS

 

ARHIVA DOKUMENATA
PREPORUKE ZA OSOBE U KUĆNOJ SAMOIZOLACIJI

DABAR

RED BUTTON

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DJECA MOSLAVINE ZA DJECU BANOVINE
Autor: Helena Vuković Žarko, 22. 1. 2021.

Poštovani roditelji,

u našem gradu Društvo Naša djeca Kutina i LAG "Moslavina" uključuju se u inicijativu DND-a "Vladimir Nazor" Križ pod nazivom "Djeca Moslavine za djecu Banovine". Pozivaju se roditelji da u suradnji s djetetom pripreme kutijicu iznenađenja za nepoznatog prijatelja ili prijateljicu stradale u potresu. Neka to bude znak solidarnosti i zajedništva među djecom.

Pozivamo roditelje da u suradnji s djetetom pripreme kutijicu iznenađenja za nepoznatog prijatelja ili prijateljicu stradale u potresu. Za razliku od osobina koje su svojim velikim dijelom uvjetovane genetskim faktorima (kao što su npr. inteligencija ili fizički izgled), empatija nije nešto što može sazrijeti „samo od sebe“, već predstavlja vještinu koju djeca uče, koja se treba poticati i razvijati. Učenje empatije je proces koji započinje još u najranijoj dobi, te proces u kojem kroz „treniranje emocija“ i svakodnevno pružanje primjera ponašanja punog empatije roditelji igraju vrlo važnu ulogu. Neka to bude znak solidarnosti, empatije i zajedništva među djecom.

Svaka kutijica prijateljstva će se evidentirati, dati joj broj i na nju zalijepiti logo ove aktivnosti – „Djeca Moslavine za djecu Banovine“. Sve kutijice prijateljstva bit će distribuirane direktno do djece putem volontera.

Kutije prijateljstva sakupljat će se do 29. siječnja, te ih do tada trebate dostaviti na lokaciju prikupljanja navedenu u letku.

U prilogu se nalazi letak s detaljima.

Una Mikša, stručna suradnica


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju