preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Vidrića Kutina

Login
ZLATNI STATUS

 

ARHIVA DOKUMENATA
PREPORUKE ZA OSOBE U KUĆNOJ SAMOIZOLACIJI

DABAR

RED BUTTON

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ERASMUS+: POSLUJMO ZAJEDNO
Autor: Marija Velcl, 23. 10. 2015.

Osnovna škola Vladimira Vidrića uključila se u projekt Poslujmo zajedno (Doing business together) kao škola partner u sklopu europskoga programa Erasmus+. Nositelj projekta je Grad Kutina, a partneri su: Dimitrovgrad (Bugarska), Visoka škola Nikola Šubić Zrinski, Razvojna agencija Mrav, Municipal Enterprise „Children and Youth centre“, srednja škola Lyuben Karavelov i osnovna škola Aleko Konstantinov. Projektne aktivnosti traju od rujna 2015. do rujna 2017. godine. Cilj projekta je razvijanje i uvođenje poduzetničkih kompetencija učitelja i učenika u školama kao budućih dionika lokalnoga gospodarstva.


Uz koordinatora i člana projektnoga tima, iz OŠ Vladimira Vidrića u projekt je izravno uključeno pet učenika 7. i 8. razreda i troje učitelja. Kroz edukaciju i stručno usavršavanje učitelja i učenika (radni kamp i mini inkubator učeničkih zadruga) promovirat će se poduzetništvo među mladima te steći konkretna poduzetnička znanja i vještine. Glavni cilj projekta je izrada Priručnika o implementaciji kurikuluma u poslovanju učeničkih zadruga, a obaveza partnera je prikupljanje podataka za analizu stanja o postojećim poduzetničkim kompetencijama i digitalnim vještinama učenika i učitelja u Hrvatskoj i Dimitrovgradu.

Očekivani rezultati bit će: uspostavljena suradnja između jedinica lokalne samouprave, osposobljeni učitelji za održavanje radionica o poduzetništvu, razvijene poduzetničke i digitalne kompetencije učenika stečene kroz neformalni oblik učenja i uvedeno poduzetništvo kao sastavni dio školskoga kurikuluma.

Tekst: Nataša Šporčić, prof. i dipl. knjižničar

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju