preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Vidrića Kutina

Login
ZLATNI STATUS

 

ARHIVA DOKUMENATA
PREPORUKE ZA OSOBE U KUĆNOJ SAMOIZOLACIJI

DABAR

RED BUTTON

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DANI KRUHA
Autor: Marija Velcl, 8. 10. 2016.

   U mjesecu listopadu već se tradicionalno   obilježavaju Dani kruha i dani zahvalnosti za   plodove zemlje. Smotra se održala 7. listopada 2016. godine na kutinskom gradskom trgu i na njoj su sudjelovale kutinske škole, udruge, dječji vrtići i ostali sudionici koji su htjeli pokazati svoja umijeća.Vrijeme je to kada pokazujemo kako smo svjesni da je kruh čovjekova potreba od pamtivijeka, samim time i simbol života. Kruh ujedinjuje rad ruku ratara, mlinara, pekara, trgovaca... sve to sa samo jednim ciljem donošenja kruha na stol.

 


Naša se škola predstavila tematskim štandom "Slatka zimnica". Bilo je tu raznovrsnih kolača, a pekli smo i palačinke s pekmezom. Vidimo se naredne godine na istome mjestu i s novom temom.

Učenici 1. a proslavili su Dan kruha šetnjom po trgu i razgledavanjem štandova, a nakon povratka počastili smo se prekrasnim kolačima i pecivima koje su pripremile vrijedne mame, bake i pokoji tata. Od srca im hvala. Dan smo završili crtanjem kruha.

Učenici 1. b počastili su se proizvodima koje su za njih pripremile mame i bake i na taj način obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Hvala im na trudu.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju