preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Vidrića Kutina

Login
ZLATNI STATUS

 

ARHIVA DOKUMENATA
DABAR

RED BUTTON

Školska knjižničarka

Nositelj djelatnosti školske knjižnice je školski knjižničar od kojeg se očekuje profesionalni pristup u komunikaciji i radu, sposobnost razumijevanja korisničkih potreba te informacijske vještine i znanja o svrsishodnoj i kvalitetnijoj uporabi informacija.

Djelatnost knjižničara u školskoj knjižnici obuhvaća neposrednu odgojno-obrazovnu djelatnost, stručno-knjižničnu te kulturnu i javnu djelatnost.

Knjižničar potiče razvoj čitalačke kulture, poučava korisnike informacijskim vještinama, oprema knjižnicu svim vrstama izvora znanja te prati znanstveno-stručnu literaturu i potiče učenike i nastavnike na korištenje iste.

Životopis

Rođena sam 26. prosinca 1977. godine u Kutini. Osnovnu školu i opću gimnaziju završila sam u istom gradu. Godine 1996. upisala sam kroatistiku i povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Diplomirala sam 2002. godine i stekla zvanje profesora hrvatskoga jezika i književnosti i povijesti. 2004. godine upisala sam bibliotekarstvo na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a 2006. stekla diplomu bibliotekara. Godine 2007. stekla sam start diplomu ECDL-a. Članica sam Hrvatske udruge školskih knjižničara, Hrvatske mreže školskih knjižničara i Hrvatskoga knjižničarskoga društva. Radila sam kao profesorica hrvatskoga jezika u Tehničkoj školi u Kutini, a od rujna 2003. radim kao školska knjižničarka u Osnovnoj školi Vladimira Vidrića u Kutini. 

 

 
preskoči na navigaciju